איור לוחמת סייבר

סיכוני סייבר ברשת הביתית – מונחים עיקריים

התגברות איומי הסייבר על רשתות ביתיות מחייבת גם משפחות להתגונן, הן באמצעים טכנולוגיים והן באמצעות כיסוי ביטוחי. הכירו את המונחים העיקריים

בשנים האחרונות החשיפה של רשתות ביתיות לאיומי סייבר גברה באופן משמעותי, מגמה שהואצה ע"י משבר הקורונה, כאשר יותר אנשים נאלצו לעבוד מהבית, וישבו בסגרים, תוך שהם מחוברים 24/7 לאינטרנט.

המשמעות היא שכדאי מאוד להרחיב את הידע בכל הקשור לאיומי הסייבר בבית. לכן ריכזנו לכם את המושגים החשובים ביותר וכמה קישורים למידע נוסף.

מושגי יסוד

סיכוני סייבר – הסיכונים שנמצאים בכותרות הם סיכוני הזדון כגון מתקפות האקרים שונות (ראו בהמשך), אבל חשוב לדעת שסיכוני סייבר כוללים גם תקלות מסוגים שונים ובעיקר טעויות אנוש. כלומר, בנוסף להגנות השונות על הרשת הביתית (ראו בהמשך) חשוב לסגל כללי התנהגות וזהירות ברשת. קראו: אחריות סייבר.

האקר (פצחן) – מומחה מחשבים ורשתות שיכול לנצל את כישוריו ויכולותיו כדי לחדור לרשתות שונות. קיימים האקרים 'כובע שחור' הפועלים במטרה לגרום נזק, והאקרים 'כובע לבן' שפועלים למטרות חיוביות כגון שיפור אבטחה ברשתות.

בוט – קיצור של המילה רובוט. תוכנה, יישום או מכשיר הפועלים באופן אוטומטי עפ"י תוכנית עבודה המותקנת מראש, ללא צורך בהפעלה אנושית. מרבית הסיכונים החיצוניים לרשתות ביתיות מגיעים באמצעות בוטים שונים הסורקים את המרחב הווירטואלי ומאתרים פרצות.

מתקפות סייבר נפוצות

רוגלה – סוג של תוכנה זדונית שמטרתה לגנוב מידע. סוס טרויאני הוא סוג של רוגלה שמתחזה לתוכנה או יישום לגיטימי.

וירוס – תוכנה זדונית שחודרת למחשב ומשביתה את פעולתו באמצעות שכפול עצמי. תולעת מחשב היא סוג של וירוס שגם משכפל את עצמו וגם מפיץ את עצמו. כלומר וירוס גורם נזק רק לרשת אליה חדר, ותולעת מחשב גורמת נזק גם לרשתות אחרות.

מתקפת כופר – תוכנה זדונית המשמשת לסחיטת כספים באמצעות השתלטות על הרשת והצפנת המידע כך שבעלי הרשת אינם יכולים להגיע אל המידע. לצורך שחרור המידע נדרש תשלום כופר כספי. מתקפות כופר הפכו לנפוצות מאוד בתקופה האחרונה ונחשבות לאחד האיומים העיקריים על רשתות ביתיות.

פישינג – שיטה לגניבת מידע באמצעות התחזות לתוכן לגיטימי כגון הודעת דוא"ל, אתר מתחזה וכד'. מטרת הפישינג היא לגרום למשתמש לספק פרטי גישה לחשבון, או פרטי מידע רגישים באמצעות פיתוי.

הגנות סייבר

אנטי וירוס / פייר-וול / טלאי אבטחה – שלושה כלים הגנה טכנולוגיים שמשלימים זה את זה, ומיועדים למניעת וסיכול איומי סייבר. אנטי וירוס הוא יישום (אפליקציה) שמאתר תוכנות ויישומים זדוניים ומונע את כניסתם לרשת ומנטרל את פעולתם הזדונית. פייר-וול (חומת אש) הוא יישום שמפקח על תעבורת הנתונים ברשת. טלאי אבטחה הוא כינוי לעדכון של תוכנה פעילה המיועד לשיפור האבטחה של אותה תוכנה.

Cyber Assist – ביטוח סייבר לרשתות ביתיות, שניתן להוסיף כהרחבה לפוליסת ביטוח דירה. הביטוח הוא הכלי שמספק שירותי תיקון או פיצוי בגין מכשיר שניזוק כתוצאה מאירוע תקיפת סייבר. הביטוח כולל שירות עזרה ראשונה באמצעות מוקד מקצועי טלפוני, החזרת רשת למצב תקין באמצעות מומחה סייבר, תיקון (או פיצוי) מכשירים אם נפגעו באירוע סייבר.

קישורים למידע מורחב

אתר הממשלה: מערך הסייבר הלאומי
איגוד האינטרנט הישראלי: מרכז הגנת סייבר לאזרחים

 

 

קבלו הצעת מחיר מהירה ומשתלמת

    הורדת מסמכים