משכנתה או משכנתא, העיקר שמצליחים לחסוך בהחזר החודשי
האקדמיה ללשון עברית הכריזה סוף סוף כי הכתיב הנכון הוא לא משכנתא אלא משכנתה. זה הזמן לחשוב גם על שינוי בביטוח המשכנתה, שיכול להיות שווה עד עשרות אלפי שקלים נטו בחשבון
אחרי עשרות שנים של שימוש במילה משכנתא, הודיעה האקדמיה ללשון עברית כי הכתיב הנכון בעברית הוא 'משכנתה'.
אין זה עניין של מה בכך, שהרי כבר התרגלנו ויהיה קשה לשנות את האינסטינקט לסיים את המשכנתה עם האות ה'. מצד שני, הדורות הבאים שיתחילו לסיים עם האות ה', כבר ידברו ויכתבו כהלכה – משכנתה ולא משכנתא.
בנוסף, עכשיו צריך לעדכן את כל המילונים, המסמכים הרשמיים – בכלל זה פוליסות ביטוח משכנתא שהפכו בין לילה לפוליסות ביטוח משכנתה – ועוד כהנא וכהנא (כלומר, כהנה וכהנה) משימות תיקון.
למען הסדר הטוב; עדיין תקין לכתוב משכנתא, וזו אינה שגיאה, אם כי כאמור הכתיב הנכון והמומלץ הוא עם האות ה' בסוף. וזה סופי וחלוט.
צורת כתיב זו, בסיומת א', השתרבבה לתוך השפה העברית מן השפה הארמית, והיא נוכחת בעוד מילים רבות כגון סדנא, קופסא ועוד.
ככל שהדיון בנושא 'כיצד מסיימים לכתוב את המילה' הוא חשוב ומעניין, הרבה יותר מעניין ומשתלם לדבר על איך מסיימים לשלם את המשכנתה, נושא שמטריד את מרבית המשפחות הצעירות בישראל, שמתמודדות עם עול החזרים מדי חודש בחודשו.
מדובר בנטל משמעותי על התקציב המשפחתי, שמלווה את המשפחה לאורך שנים ארוכות. לעתים אף עשרות שנים.
איך להקל על נטל המשכנתה?
בהנחה שבחרתם דירה ולדירה יש מחיר סגור וחתום, גובה המשכנתה שתצטרכו לקחת כדי לממן את הרכישה הוא קשיח.
כדי להקטין את ההחזר החודשי תצטרכו להאריך את התקופה, ולשלם יותר לאורך זמן רב יותר, או למצוא דירה זולה יותר שתחייב אתכם למשכנתה נמוכה יותר.
אם כבר לקחתם משכנתה ורכשתם דירה, כדאי לשקול מהלך של מיחזור – החלפת המשכנתה הנוכחית בחדשה לתקופה ארוכה יותר עם החזרים חודשיים קטנים יותר.
דרך נוספת להקטין את הנטל החודשי הוא ע"י חיסכון בביטוח המשכנתה. זה אגב כדאי ואפשרי בכל מקרה, וללא קשר לגובה ההלוואה שאתם משלמים – חיסכון בביטוח גם מקטין את הנטל החודשי, וגם מצטבר לחיסכון של אלפי ועשרות אלפי שקלים לאורך תקופת ההחזר.
הדרך המהירה והקלה לחיסכון בביטוח היא העברתו ל-AIG, החברה שמציעה את ביטוח המשכנתה הזול בישראל, עפ"י נתוני מחשבון משרד האוצר.
תעשו את החשבון בניחותא (או ניחותה) – קליק וחסכתם.