מניעת תאונות בבית עם ילדים
בבית בו יש ילדים יש גם תנועה, התרוצצויות, משחקים והשתובבויות. כשליש ממקרי האשפוז של ילדים בישראל נובעים מתאונות שקרו לילדים במרחב הביתי. מקום חשוב בכל הקשור מניעת תאונות בבית תופס ענין החינוך
הבית הוא המקום הבטוח, אך גם בבית יש סיכונים שכדאי להכיר אותם ולהיזהר מהם. אנו תופסים את הבית כמקום בו נהנים מהשקט והמנוחה אך בבית בו יש ילדים יש גם תנועה, התרוצצויות, משחקים והשתובבויות. עפ"י נתונים המתפרסמים באתר ארגון בטרם לבטיחות ילדים, כשליש ממקרי האשפוז של ילדים בישראל קורים בשל תאונות בבית. כ-40% מהפגיעות המטופלות נגרמות כתוצאה מנפילה, היתר נגרמות מתאונות שונות כגון כוויות, חתכים, הרעלה וחבלות כהות.
כמו כל תאונה, גם את אלה המתרחשות בתוך הבית ניתן למנוע. הצעד הראשון הוא מודעות לסכנה, הכרת הסיכונים וערנות לפעילות של הילדים בבית. בהמשך יש מספר פעולות שניתן ורצוי לנקוט למניעת תאונות בבית.
חלק מהסיכונים לילדים במרחב הביתי הם פשוט תוצאה של העובדה, שפרט לחדר הילדים הבית מתוכנן עבור מבוגרים – אנשים גבוהים, עם מוטוריקה מבוקרת וכמובן עם ניסיון חיים וידע גדולים יותר מאשר של ילדים. לדוגמא, מדף הספרים הנוח להורים הוא אתגר עבור ילדים.
כל חלון, מרפסת וגרם מדרגות הוא אזור סיכון לילד. נקודות חום קיצוני כגון תנורים, מכשירי בישול ואפייה וברזי המבטח והאמבטיה הן נקודות סיכון לכוויות. רצפה חלקה, נקודות חשמל וארונות אחסון של תרופות וחומרי ניקוי – כל אלה מהווים סיכון לילדים. אפשר להניח כי כאשר הורים קוראים את רשימת הסיכונים להתרחשות של תאונות בבית, הם יודעים מה צריך לעשות – סורגים בחלונות, שערים במדרגות, תרמוסטטים להגבלת חום, אמצעים למניעת החלקה ועוד. אתר 'בטרם' מציע לכם טיפים ופתרונות ומומלץ לגלוש בו וליישם.
לכן, כמו שביטוח דירה חשוב, לא פחות חשוב מכך הוא ביטוח תאונות אישיות.
מקום חשוב בכל הקשור למניעת תאונות בבית או בחוץ תופס ענין החינוך. ללמד, להדריך, לכוון, להמחיש וכל הזמן לעקוב ולהיות ערניים להתפתחות שיווי המשקל, הקואורדינציה ותפיסת העומק של הילדים.