ביטוח נסיעות לגיל השלישי – טיפים לנוסעים
הידעתם? בני הגיל השלישי הם הפלח הגדול ביותר בענף התיירות, בישראל ובעולם. התופעה משפיעה גם על ביטוח נסיעות לחו"ל. מה כדאי לדעת על ביטוח נסיעות לגיל השלישי
למה אנחנו הולכים לספר לכם על ביטוח נסיעות לגיל השלישי? כי החיים בגיל השלישי, גיל הפנסיה, מלאים חוויות, ולפי נתוני ענף התיירות, אחת החוויות הפופולאריות ביותר היא – איך לא? – חופשה בחו"ל.
בני הגיל השלישי רוכשים שירותי תיירות בקצב הולך וגדל, ומהווים שוק מטרה איכותי ומועדף עבור גורמי התיירות השונים.
זוהי, אגב, מגמה עולמית שמאפיינת את קהילת הפנסיונרים בעולם המערבי ובמדינות מפותחות. למעשה – תחזיקו חזק – הפנסיונרים הם אוכלוסיית התיירים הגדולה ביותר.
המספרים מדברים בעד עצמם: עפ"י נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), בשנת 2014 יצאו לחו"ל כ-600 אלף ישראלים מעל גיל 65, לעומת פחות מ-400 אלף בני 20 – 24 (גיל "אחרי צבא").
ממשלת תאילנד מדווחת כי כ-15% מן התרמילאים הבאים למדינה הם מעל גיל 55. שימו לב, לא מדובר בתיירים באוטובוסים ממוזגים או בנופשים, שביניהם ודאי יש רבים בגיל מבוגר, אלא בתרמילאים.
אז נכון שבני הגיל השלישי יוצאים גם לטראקים, אבל בדרך כלל מאפייני החופשות והטיולים של האוכלוסייה הבוגרת שונים, מן הסתם, מאלה של התיירים הצעירים ושל המשפחות הנופשות. קיימים גם הבדלי סגנון בין קבוצות הגיל השונות – בני 60+, 70+ ו-80+.
סוגי חופשות פופולאריים במיוחד בקרב פנסיונרים
- חופשות נוסטלגיה – ביקור חוזר ביעד בו ביקרו בעבר כצעירים
- השלמת חוויות וחלומות – נסיעה ליעד או חופשה שעליה חלמו תמיד ולא הספיקו לחוות קודם
- חופשות תרבות – אישיות, זוגיות, עם חברים קרובים או קבוצתיות
- הצטרפות לחופשות משפחתיות – בעיקר כדי לזכות בזמן איכות עם הנכדים
כאמור, אלו הם סוגי הנסיעות הפופולאריים, אך לפי ההיצע העצום של שירותי תיירות לפלח ייחודי זה של תיירים, הכל פתוח. יש הכל – רק תבחרו.
התופעה של תיירים בגילים מבוגרים משפיעה גם על ענף ביטוח הנסיעות לחו"ל. זה מובן מאליו, כי אם הפנסיונרים הם הצרכנים הכי פעילים של שירותי תיירות, הם גם הצרכנים הכי פעילים של ביטוח נסיעות לחו"ל.
מי שזוכר את התקופות בהן ביטוח נסיעות לגיל הזהב היה למעשה בלתי אפשרי, מבין את גודל המהפכה.
ביטוח נסיעות לגיל הזהב – 4 כיסויים חשובים במיוחד
התאמת היקף הכיסוי הרפואי – הכיסוי לשירותים רפואיים הוא כיסוי הבסיס בפוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל (ראו מבנה הפוליסה).
רכישת כיסוי להחמרה של מצב רפואי קודם – כיסוי להחמרה של מצב רפואי קודם הוא כיסוי חשוב מאוד, אם לא חיוני, בפוליסת ביטוח נסיעות לגיל השלישי.
מדובר בהרחבה לפוליסה, המיועדת לנוסעים שמצבם הבריאותי בששת החודשים שלפני היציאה לחו"ל דרש השגחה או טיפול רפואי ו/או טיפול תרופתי, ולכן הם מצויים בסיכון רפואי מוגבר בעת נסיעתם. רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל כרוכה בהצהרת בריאות, לפיה ניתן להבין האם יש צורך בהרחבה זו.
כיסוי לביטול נסיעה או קיצור נסיעה – עוד הרחבה לפוליסה שעשויה להיות חשובה במיוחד לבני הגיל השלישי. על מנת ליהנות מן הכיסוי לביטול נסיעה, יש לרכוש אותו, ככל הניתן, בסמוך למועד רכישת כרטיסי הטיסה (ניתן לרכוש ביטוח החל מ-45 יום לפני מועד הנסיעה).
ביטוח תאונות אישיות – אם חלילה תחליקו ברחוב בחו"ל ותשברו רגל, ביטוח הנסיעות יכסה את הוצאות הטיפול ואת עלויות קיצור החופשה. אבל מי יכסה הוצאות אחרות שנגרמו כתוצאה מן הפציעה? לשם כך יש ביטוח תאונות אישיות המעניק פיצוי כספי במצבים של מוות או נכות צמיתה כתוצאה מתאונה.
ביטוח נסיעות לחו"ל: מבנה הפוליסה
כיסויים מובנים
חייבים להיכלל בכל פוליסה.
|
כיסויים מומלצים
כיסויים הנכללים ברובד הבסיסי אך ניתנים להסרה עפ"י דרישה.
|
כיסויים אופציונליים
כיסויים ששניתן להוסיף לפוליסה עפ"י צורך ובתשלום נוסף.
|
עוד כמה טיפים לשקט נפשי בחו"ל
- צלמו את המרשמים ואת אריזות התרופות בהן אתם משתמשים באופן קבוע.
- לימדו איך להסביר את מצבכם הרפואי באנגלית ובשפה הנהוגה ביעד הנסיעה.
- שמרו את המידע בטלפון, רצוי בענן, עם אפשרות גישה לאדם נוסף שאיתכם (בן/בת זוג).
- הכירו את השירותים הרפואיים ביעד הנסיעה – מרפאות, בתי חולים וכד'.
- הכירו את אפשרויות התחבורה והניידות ביעד הנסיעה.
- פתחו קבוצת ווטסאפ משפחתית, בה תוכלו לשתף חוויות עם הילדים והנכדים בבטחה. אל תשתפו חוויות ברשתות החברתיות בעת שהותכם בחו"ל. כדאי להתאפק עד החזרה הביתה.
AIG Safe Travel App
ביטוח נסיעות לחו"ל עם שירות ישיר באפליקציה
אודות האפליקציה * להתקנה מהירה (הקישור פעיל רק בטלפון)
נסיעה טובה וחופשה נעימה.